Plastik cerrahide birçok yöntemle vücutta yer alan istenmeyen yağlar alınmaya çalışılır. Uygulamalara bağlı olarak da zaman zaman çeşitli problemlerle karşılaşılabilir. Yağların vücuttan uzaklaştırılması sürecinde çevre dokulara zarar verilmemesi önemli bir konudur. Vaser 3D Lİposuction tekniği bu sorunu ortadanm kaldıran bir yöntemdir.

Sadece yağların hedef alındığı uygulamalara gerek duyulması çeşitli araştırmaların yapılmasına neden olmuş ve bu süreçte ise ultrasonic liposuctionun önemi daha iyi anlaşılmıştır. Vase liposuction uygulaması yapılırken vücutta yer alan fazla yağların vakumla emilerek alınması amaçlanır. Bu çalışma güvenilirdir. Ve kısa sürede istenilen sonuçların elde edilmesinde etkilidir.

Vaser 3D Lİposuction Nedir?
Bu uygulamanın en önemli özelliği ultrasonik bir yöntem olmasıdır. Vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkan istenmeyen yağlar çoğu zaman çok zor vücuttan atılır. Belirli bir yaş döneminden sonra ise bazı durumlarda bu yağlar kalıcı hale gelebilmekte ve kişinin sağlığını tehlikeye atabilmektedir.

Hem görsel estetik açısından hem de sağlıklı bir vücut yapısına sahip olabilmek için kişinin vücudunda aşırı yağlanma olmaması istenir. Ultrasonik ses sistemi aracılığı ile vücuttaki yağlar parçalanarak uzaklaştırılabilir. Bu uygulama yapılırken yağların etrafında yer alan çevre dokular zarar görmez. Bu özelliği nedeni ile Vaser 3D Lİposuction güvenilir bir yöntemdir.

Geleneksel yöntemlere kıyasla daha iyi sonuçlar elde etmeye yarayan bu uygulama hızlı bir iyileşme süreci vadeder. Minimal kesilerle çalışılır ve hastada bu nedenle iz kalma ihtimali çok düşüktür. Uygulamanın bir diğer özelliği ise morarmanın yanı sıra kanamanın da olmamasıdır. Ayrıca doku travması olarak adlandırılan operasyon riskleri en az seviyededir.

Vaser 3D Lİposuction uygulamasında hastanın cildinde de sarkma gibi durumlar oluşmaz. Bunda etkili olan unsur ise cilde uygulanan kolajen üretiminin uyarılması işlemidir. Cilt bu tür bir önlem sayesinde sıkılaşır. Vaser 3D Lİposuction tekniği ile kas belirginleşmesi sağlanabilirken yağ transfer işlemleri için de uygun ortam yaratılır.

Uygulama için 1-3 saat aralığında bir süre ayrılması yeterli olur. Bu teknik kullanılacağı zaman hastanın durumuna bağlı olarak hareket edilmesi gerekir. Bazı hallerde hastanın bir süre hastanede kalması gerekli olabilir. Bu süre yaklaşık olarak 7-24 saat aralığında değişebilir. Küçük bir alanda çalışma yapılacağı zaman lokal anestezi yeterli olur. Alınacak yağ dokusu fazla olduğunda ise genel anestezi gerekli olabilmektedir.

Bu teknik vücudun her bölgesine uygulanabilmesi açısından da tercih edilir. Karın ya da bel ve kalçaların yanı sıra yüz, çene ve gıdılar için de uygulamadan yararlanılabilir. Kol, sırt bölgesi gibi alanlar için de uygundur. Kadın ve erkek bireyler için güvenle tercih edilebilecek bir tekniktir.